KÜTAHYA / MERKEZ - İnköy İlkokulu

Nis

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Nis

Okulumuzda İl Jandarma Komutanlığı ve Trafik Şube ekipleri  anasınıfı öğrencileriyle bir araya geldi. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında hazırladıkları gösterileri sergileyen öğrencilere sonrasında trafik ekipleri tarafından trafik kuralları hakkında bilgi verildi.  İl Jandarma Komutanlığı tarafından boyama kitabı, bayrak ve balon dağıtılan öğrenciler oldukça eğlenceli zaman geçirdiler.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına birkaç gün kala okulumuz öğretmen ve öğrencileri gösterilerini sürdürmektedir. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri faaliyetlerinden grafiti (duvar yazısı) tüm sınıflarda gerçekleştirildi.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri nisan ayı faaliyetleri kapsamında bu nedir? Etkinliği gerçekleştirildi. Öğrenciler son harfi verilen varlık, eşya ve kavramları ipuçlarından yararlanarak bulmaya çalıştılar.

Nis

Katı atık miktarını azaltarak çevre kirliliğinin önlenmesi, atıkların değerlendirilerek yeniden ekonomiye kazandırılması ve kaynakların lüzumsuz kullanımının önlenmesine dikkat çekmek amacıyla okulumuz 3/a sınıfı öğrencileri tarafından geri dönüşüm projesi gerçekleştirilmiştir.

Nis

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası, yaşlı bireylerin toplumumuzdaki öneminin vurgulanması ve yaşlı bireylere olan saygının ve sevginin ifade edilebilmesi için bir fırsat olarak görülmektedir. Bu hafta sayesinde, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak, yaşlanmayı sağlıklı biçimde sürdürebilmelerini desteklemek ve yaşadıkları hak ihlallerinin önüne geçmek için gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayarak bu konuda bilinç oluşturulması amaçlanmaktadır. Okulumuz anasınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan Yaşlılar Haftası çeşitli etkinliklerle görkemli bir şekilde kutlandı. Ayrıca anasınıfı öğretmeni ve velileri tarafından hazırlanan pano büyük beğeni topladı.

Nis

Okulumuzda Değerler Eğitimi projesi kapsamında Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler alanında elde edilen bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, okula devam eden öğrencilerin okul dışındaki zamanlarının amaçlı etkinlikler vasıtasıyla nitelikli hale getirilmesi, iletişimlerinin güçlendirilmesi amacıyla Halk Eğitim işbirliğiyle Kuranı-ı Kerim (Elifba) Okuma Kursu açılmıştır. Anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik açılan kurs haftada dört gün devam etmektedir.

Nis

Okulumuzda mart ayının son haftasında kutlanan kütüphaneler haftasında kitapların önemi, kütüphanelerin geliştirilmesi ve kütüphanelerde uyulması gereken kurallar hakkında konuşuldu. Anasınıfı öğrencileri ilimiz çocuk kütüphanesine götürüldü. Öğrenciler burada çeşitli şarkılarla oyun oynadılar yüz boyama etkinlikleri yaptırdılar, hikâye dinleyip çocuk kütüphanesindeki kitapları incelediler. Eğlenceli zaman geçiren öğrenciler kütüphaneden mutlu ayrıldı.

Mrt

Okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri ebeveynleriyle birlikte sağlıklı atıştırmalıklar yaptılar. Hem Sosyal, bilişsel, öz bakımsal olarak beceri geliştirdiler hem de aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirmiş oldular. Ayrıca mutlu ve sağlıklı aile yapılarının ve birlikte kaliteli zaman geçirmenin çocukların gelişimi ve mutluluğu üzerine yönelik olumlu etkisi üzerine farkındalık oluşturulmuş oldu.

Mrt

Kelimeler temalar bağlamında ayrıştırıldı. Tüm sınıfın katılımıyla bilinmeyen kelimelere yönelik kelime kartları hazırlandı. Hazırlanan kartlar ile söyle-çiz, düşün-bul, eş-zıt kelimeyi bul etkinlikleri uygulandı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında mart ayı faaliyetlerinden etkileşimli kitap okuma, bilinmeyen kelimelere yönelik söyle-çiz etkinliği gerçekleştirildi.

Mrt

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokulda okuyan öğrencilerin ; Millî, ahlaki ve kültürel değerlerimizle, birlikte ve uyum içinde yaşayabilme koşullarını bilen, farklılıklara saygılı, vatan, millet, bayrak ve insan sevgisi ile dolu bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ve örnek alınabilecek bir toplumsal kültür oluşturabilmek adına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl başlatılan Değerlerimizle Yaşıyoruz projesi kapsamı mart ayı değerimiz olan Vatanseverlik anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin yapığı etkinliklerle gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz 2/A sınıfı öğretmeni tarafından Teknoloji Bağımlılığının Önüne Geçilmesi ve Aile Bağlarının Güçlendirilmesi ne yönelik öğrencilere düzenlenen eğitim sonrasında öğrenciler tarafından konuyla ilgili yaratıcı broşürler ortaya çıktı.

Mrt

Okulumuz anasınıfı öğrencileri renklerimiz ve sağlığımız konularını işlerken öğrendikleri turuncu rengini ve c vitaminini yaptıkları şenlikle sergilediler.