KÜTAHYA / MERKEZ - İnköy İlkokulu

Mrt

Okulumuz anasınıfı öğrencileri renklerimiz ve sağlığımız konularını işlerken öğrendikleri turuncu rengini ve c vitaminini yaptıkları şenlikle sergilediler.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri  Mart ayı etkinliklerinden olan masal okumaları kare bulmaca etkinliği; gerçekleştirildi. Öğrenciler masallara ait sözcükleri ipuçlarından faydalanarak buldular.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri kelime türetme etkinliği kapsamında öğrenciler tahtaya yazılan kelimelerin son harflerini kullanarak yeni kelimeler oluşturdular. Böylece hem kelime dağarcıkları gelişti hemde eğlenceli vakit geçirdiler.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri anlamını bul etkinliği gerçekleştirildi. Öğrenciler İpuçlarının olduğu torbadan çekilen kelimeleri ipuçlarından faydalanarak bulmaya çalıştılar.

Mrt

Okulumuz İngilizce öğretmeni tarafından 4. Sınıflarla how to grow seeds in paper towel or cotton ( Kağıt havlu veya pamukta tohum nasıl yetiştirilir?) adlı proje gerçekleştirildi. Yetiştirilen ürünler sergilendi.

Mrt

Okulumuz anasınıfı öğrencileri ve öğretmeni tarafından hazırlanan,  dar gelirli ailelerin mutfaklarına katkı yaparak destek olmak, ramazan ayı atmosferini herkese yansıtmak, toplumdaki yardımlaşma ve birlik olma bilincini canlı tutmak amacıyla temel gıda maddelerinden oluşan ( Un, şeker, makarna, pirinç, mercimek, bulgur, çay, salça, yağ gibi) ramazan kolisi ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Mrt

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu işbirliğiyle okulumuz 1. Sınıf öğrencilerine üniversite kampüsünde motivasyon tırı içerisinde çeşitli oyunlar, yüz boyama etkinlikleri ve yarışmalar gerçekleştirildi. Öğrenciler oldukça eğlenceli vakit geçirdiler. Program sonunda Dumlupınar Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK tarafından öğrencilere  motivasyon tırı maketi, trt çocuk dergisi, boyama kalemleri, balon, pamuk şekeri ve çantadan oluşan hediyeler armağan edildi.

Mrt

Okulumuz anasınıfı öğrenci, öğretmen ve velileri tarafından Ramazan ayını tanıtmak amacıyla Ramazan Panosu oluşturuldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ''İstiklâl Marşı'nın On Kıtasını Ezberden Güzel Okuma Yarışması'' na katılan 2/A sınıfı  öğrencimiz  Gizem Nur PARLAK’ ı göstermiş olduğu performanstan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Anasınıfı öğrencilerine  yönelik; atık üretimini azaltmak, geri/ileri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak, yenilikçi çözümleri geliştirmek amacı ile  "Sıfır Atık Yarışması" düzenlenmiş yarışma sonunda dereceye giren eserlere ödülleri verilmiştir.

Şbt

Okulöncesi öğretmenimiz tarafından Türk Kültürüne yönelik çerçeve oluşturacak öğeler belirlendi. Belirlenen öğelere yönelik öğrenciler tarafından hazırlanan Dandini Dasdana ninnisi, Ay Kızım ve Uyan Güzel şarkıları ve Ramazan ninnisi sınıfta sergilendi.

Şbt

Okulumuzda proje kapsamında deyim ve atasözleri öğrenciler tarafından resimlendi. Yaratıcı fikirler ortaya çıktı. Verdikleri emekten dolayı öğrencilerimizi kutluyoruz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesinde öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar okul içi ve sınıflarda sergilendi.

Şbt

Öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini daha iyi tanıması ve benimsemesini  amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında drama ile deyim anlatma etkinliği yapıldı. Hem eğlenildi hem öğrenildi.

Şbt

Okulumuzda yapılan  söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin  dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında anlat bakalım etkinliği gerçekleştirildi.